4 Harjoitteluvaippaa:

990240.jpg
Eli tein nämä neljä vaippaa ihan vain harjoitellakseni, henkan vanhoista joustofroteelakanoista ja eurokankaan huonosta tarranauhasta. :) Kaikki ovat sisätaskuja. Ja valmiita kaavojahan mulla olisi tulostettuna, mutta tämä oli ihan mielenkiintoista kokeilua. 1. Vaippa
(vasemmalla) on valmistunut jo jonkin aikaa sitten. Kaavat on melkein suoraan piirretty Tots Bots Bamboozle -sisävaipasta, se on ollut tytölle hyvänmallinen. 1. vaipasta tuli ihan hyvä, hieman liian pitkät etutarrojen siivekkeet ja täyttöaukon yritin tehdä kankaaseen leikkaamalla ja reunat saumuroimalla, tuli ruma lörppä. Kuminauhoja en ollut koskaan ennen ommellut, joten jouduin purkamaan ne kaikki kerran. :) 2. Vaippa taas meni vähän pipariksi. Koska piirsin vaipan kaavat 1-koon (s-koon) vaipasta, eli turhan pienestä vaipasta, päätin vähän pidentää kaavaa. Etusiivekkeet jäi sitten jotenkin mataliksi (johtunee siitä että tein täyttöaukon nyt taakse saumaan osaamatta tehdä sitä) ja muutenkin vaipasta tuli vähän huonon muotoinen. Täyttöaukosta tuli myös hurjasti liian iso, koska bamboozlessa on hirmu pitkä kuminauha takana. 3. Vaippa taas onnistui sitten mainiosti, ja sillä kaavalla mennään. Muokkasin sitä pyllyn kohdalta ihan vähän leveämmäksi. Takakumpparia lyhensin ja siivekkeitä lyhensin lisää. Tämä on ihan hiukan liian iso, mutta istuu jo hirmu hyvin. Onpahan kasvunvaraa.. :) 4.vaippa on siis tehty kolmannen kaavalla, mutta halusin kokeilla niin että toinen kangas ei ole joustavaa (joten leikkasin henkan tyynyliinan..). Etutarrojen siivekkeet pitää tehdä hieman pitemmiksi. Onnistui tämäkin!

5.Vaippa: Spiderman

990243.jpg
Minulla olisi vaikka mitä ihania ruskeita ja vaaleanpunaisia vaippakankaita, ja sitten kun alan kunnon vaippaa tehdä niin teen jotain tälläistä... :) Tämä on taas näitä isän mieliks -vaippoja: Henkka näki kankaan eurokankaassa ja päätettiin että vaippoja. Mutta hieno siitä tuli minunkin mielestä. ;) Päällinen puuvillaa, sisällä vanha pehmeä trikoopaita kierrätettynä ja tarratkin on kierrätetty: repusta jonka ostin vain sen takia että siinä on ISO vetoketju jonka haluan johonkin takkiin tms. Tuntuivat tukevilta, saa nähdä mitä niille käy pesussa. Oli vaan pakko saada mustaa tarranauhaa, että kaikki sopisi yhteen.. Ei pesutarroja, jotta päällikangas pysyisi hyvänä (lienee vähän turhan heppoista vaippakäyttöön - laitoin myös *vaaleanpunaisen* tukikankaan sisälle). Tämäkin on sisätasku, inhoan pitkään kuivuvia vaippoja. Eli ei kiinteätä imua.

6.Vaippa: Kukka

990244.jpg
Edes vähän tyttömäisempi juttu: päällä kirppikseltä löytynyt xxl-kokoinen marimekkopaita ja alla musta puuvillasametti, jota Taimi-mummoni antoi minulle joskus ison palan. Tarrat kierrätetty samasta repusta kuin edellisessä. Tämän ompelu oli yhtä tuskaa, ennen kuin tajusin että joustava kangas kannattaa ommellessa laittaa alemmas: Henkka ei ollut mulle muistanut sitä mainita enkä ole itse koskaan tiennyt, en ole kovinkaan kokenut ompelija.. :) Onnistui kuitenkin sitten hyvin! Tämäkin siis sisätasku.

7.Vaippa: Eka pul-tasku

990246.jpg
Sitten rohkaistuin ja päätin ommella ekan kosteussulullisen taskun. Päällä roosa 2mil pul ja alla kamelinruskea polyestermokka ja vielä ruskeat tarrat.. Ihanat värit, kuva vähän vääristelee tylsästi. Onnistui muuten hyvin mutta tein epähuomiossa liian lyhyet noista etutarrojen siivekkeistä, eli säätövaraa ei ole niin paljoa. No jaa. Ja reisikumpparien "kujien" ompelu ei onnistunut jostain syystä ennenkuin selasin läpi kestovaippainfon foorumilta vinkkejä pulin ompeluun ja henkka vaihtoi koneeseen uuden neulan. :) Mutta olen tähänkin tyytyväinen!! Nyt vaan lisää tekemään...